Blog | Gluténmentes övezet
2015. Május 01. 18:57, péntek
Csokoládés piskótatekercs
Korábban is készítettem már ezt a piskótatekercset, csak akkor lekvárral töltöttem, annak receptje itt található.
A tészta hozzávalói a következők:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- fél csomag Dr Oetker sütőpor
- 6 ek Beiker liszt
- pici só
A csokikrém hozzávalói:
- 2 tojás
- 2 ek rizsliszt
- 200 gr cukor
- 3 ek Szerencsi cicás kakaópor
- 2 dl laktózmentes tej
- 100 gr laktózmentes vaj
A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá vertem, a sárgákat jó alaposan elkevertem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd kis adagonként hozzáadtam a sütőporos lisztet. Jól összekevertem és hozzáadtam a tojáshabot. Óvatosan kevertem, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a tésztát...
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütöttem..
Egy használaton kívüli tiszta konyharuhát porcukoral megszórtam és erre borítottam a piskóta lapot. Még melegen lehúztam (volna) róla a sütőpapírt..Azért volna, mert az tépte magával együtt a tésztát, nagyon mérges voltam, ezután csak szilikonos sütőpapírt fogok használni..
A piskóta lapot a konyharuha segítségével felcsavartam..
..és egy kis ideig úgy hagytam, hogy felvegye ezt a formát..
Eközben elkészítettem a csokis krémet.. Ehhez a tojásokat, a lisztet, a cukrot és a kakaóport egy kisebb főzőedénybe mértem, kevés kideg tejjel kikevertem, felöntöttem a 2 dl laktózmentes tejjel és közepes lángon összefőztem. Miután kihűlt a krém, 10 dkg vajjal csomómentesre kevertem. A kihűlt piskótatésztát megkentem ezzel a krémmel...
Felcsavartam és hűtőbe tettem.
Később felszeleteltem..