Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 03. 14:06, péntek
Cukkini cicege glutén-és laktózmentesen
Ez a cicege kissé hajaz a korábban készített fokhagymás-sajtos cukkinilepényre, talán annyiban más, hogy ezt vékonyabban kell sütni, illetve nincs benne sajt. Az ötletet Hankka blogján találtam, itt.
Hozzávalók:
- 3 db cukkini, lemértem reszelve nekem 700 gr volt
- ízlés szerint só, őrölt bors
- 120 gr rizsliszt
- 2 tojás
- 2-3 gerezd fokhagyma
- laktózmentes natúr joghurt
- néhány evőkanál kókuszzsír a sütéshez
A cukkinit megmostam, végeit levágtam, feldaraboltam és nagylyukú reszelőn lereszeltem. Besóztam, hagytam állni egy kis ideig, majd kinyomkodtam a levét. Hozzáadtam a tojást, a rizslisztet, borsoztam és jól összekevertem..
Serpenyőbe tettem egy-két ek kókuszzsírt majd a masszából kb két evőkanálnyit, amit ellapítottam és mindkét oldalát megsütöttem...
Papírtörlőre kiszedtem, majd felcsavartam a lepényeket és fogvájóval megtűztem. Natúr joghurtba tettem az összenyomott fokhagymát és némi szárított petrezselymet és kész a mártogatós a cukkinihez :)
Iszonyatosan finom!!! Mind elfogyott! :)