Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 28. 20:03, kedd
Cukkinikarikák sajttal töltve sütőben sütve glutén-és laktózmentesen
Rólam már tudhatjátok, hogy nagy cukkini imádó vagyok :) Az eddig elkészített receptjeimet itt találjátok. Most egy újabb verizót készítettem el, írom a hozzávalókat és a készítés módját...
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű cukkini
- laktózmentes gouda vagy trappista sajt
- só
- őrölt bor
- fokhagymapor
Forgatáshoz:
- kukoricaliszt vagy rizsliszt
- tojás
- gluténmentes zsemlemorzsa (én felét szezámmag+burgonyapehely keverékébe forgattam)
A cukkinit megmostam, végeit levágtam, majd kb. fél centis karikákra szeleteltem, sóztam és fél órát állni hagytam. A fél óra leteltével a felesleges levet papírtörlővel felitattam a cukkiniről. A sajtből egy pogácsaszaggatóval karikákat vágtam..
A cukkinit megszórtam őrölt borssal és fokhagymaporral..
rátettem 2-2 szelet sajtot...
Majd a kettőt összefordítottam..
Először kukoricalisztbe forgattam...
..majd felvert tojásba..
..végül gluténmentes zsemlemorzsába...
Egy tepsibe sütőpapírt tettem, olajjal lekentem és ebbe sorakoztattam a cukkiniket..
A cukkiniket olajjal lespricceltem és 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem..
Fokhagymás natúr joghurttal ettem :)
Nagyon finom lett, próbálátok ki! :)