Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 06. 17:57, kedd
Cukkini tortilla glutén-és tejmentesen szénhidrát szegényen
Imádom a cukkinit, ezer arca van, sokféleképpen készítettem már, rengeteg cukkini alapú receptem van fent a blogban. Most egy újabb variácót próbáltam ki, az elképzelés Szilviától származik, ez lenne az..
Én a liszteket lecseréltem és tejet sem használtam, így készítettem..
Hozzávalók 3 db, kb. tenyérnyi méretű cukkini tortilla laphoz:
- 1 közepes méretű cukkini
- 1 db M-es tojás
- 2 ek zabpehelyliszt
- 1 ek barna rizsliszt
- 1 kk só
Sütéshez:
- 2-3 tk kókuszzsír (itt kapható)
A cukkinit megmostam, végeit levágtam és apró lyukú reszelőn lereszeltem.
Megsóztam és állni hagytam, hogy levet eresszen. Ezután levét kinyomkodtam, hozzáadtam a liszteket és a tojást majd kanállal összekevertem...
Egy serpenyőbe kókuszzsírt tettem, a masszából 2-3 evőkanál mennyiséget kanalaztam, ellapítottam..
..és közepesnél kicsit alacsonyabb lángon pár perc alatt megsütöttem majd megfordítottam és a másik oldalát is átsütöttem..
Tányérra tettem, majd a maradékot is kisütöttem, összesen 3 db lepényem lett. Igazából bármivel tölthető, én most piros színű kaliforniai paprikát tettem rá és csirkemelll csíkokat sütöttem meg kókuszzsíron, kevés sóval és tarka borssal, ezeket pakoltam a cukkini tortillára..
Tettem rá egy kevés laktózmentes natúr joghurtot is, persze így már nem számít tejmentesnek!!
Az egészet alufóliára pakoltam...
..két szélét behajtottam..
..és becsavartam az alufóliába...
Fúúúú ez valami brutál finom!!!!
Próbáljátok ki!! :)
Receptjeim megvalósításában partnerem a: