Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 30. 17:07, péntek
Édesburgonya chips mindenmentesen
A házi chips a legjobb, na de hogy az édesburgonyából készült még annál is jobb lenne? Ez csak ma tudatosult bennem, amikor elkészítettem. Az ötlet innen származik.
Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű édesburgonya
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek napraforgó olaj
- só
- őrölt színes bors
- ízlés szerint bármilyen fűszer
Az édesburgonyát megmostam, meghámoztam..
..majd vékony szeletekre gyalultam. A kétféle olaj keverékével meglocsoltam, majd megsóztam. Sütőpapíros tepsibe fektettem a lapokat és megszórtam őrölt színesborssal..
160 fokos légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem. Nem kell megijedni, a sütőből kivéve még puhák a szeletek, de pár perc alatt igazi chips állagot vesznek fel :)
Feltétlen próbáljátok ki! :)