Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 12. 13:18, hétfő
Diétás nokedli glutén, tej, kész liszkeverékmentesen
Ma kipróbáltam a tojásos nokedlit diétásabb verzióban :) Kis adagot készítettem, egyrészt mert egymagam ettem, másrészt mert a gm zabpehely sajna horror áron van és nem tudtam milyen nokedli lesz a végeredmény, nem szerettem volna kivágni az ablakon :) No de nem is kellett, mert finom lett! :)
Hozzávalók:
- 50 gr gluténmentes zabpehelyliszt (én apró szmű gm zabpelyhet daráltam le)
- egy ek, (10 gr) barna rizsliszt
- 1 db M-es méretű tojás
- 40 ml víz
- 1 kk só
A zabpehely lisztet a barna rizsliszttel összekevertem, hozzáadtam a sót, majd az egész tojást és a vizet majd egy kanállal az egészet összekevertem. Elsőre lehet hogy folyós lesz a massza, de amíg a kifőzéshez használt víz felforr, épp kellő sűrűségű lesz és lehet szagatni :) Egy edényben kevés sóval vizet forraltam és nokedli szaggadóval a masszát a vízbe szaggattam és pár perc alatt megfőztem..
Mivel tojásos nokedli volt a kiszemelt ebéd ezért egy kisebb serpenyőben 1 tk kókuszzsírt olvasztottam és egy szűrőlapát segítségével ebbe tettem a kifőtt nokedlit..
Egy tojást villával felvertem és a nokedlire öntöttem, majd közepes lángon pár percig sütöttem. Savanyú uborkával ettem.. Ez valami marha finom és nem utolsó sorban full diétás :)
Így tojásos verzióban simán belefér az ebédhez szükséges 50ch-ba :)