Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 26. 17:50, hétfő
Diós kevert süti, glutén, laktóz-, és cukormentesen
Egyszerű, gyors, kész lisztkeverékmentes diós kevert sütit sütöttem ma :) Az eredeti receptet itt találtam.
Hozzávalók:
- 2 db M-es tojás
- 50 gr hajdinalszt
- 50 gr barna rizsliszt
- 40 gr zabpehelyliszt
- 70 gr apróra vágott dió
- 90 gr eritrit
- 1 tk Dr. Oetker sütőpor
- 200 ml laktózmentes joghurt
- 1 ek olvasztott kókuszolaj
- 1 csapott tk őrölt fahéj
Tetejére:
- porrá őrölt eririt
A liszteket, a sütőport és az őrölt fahéjat összekevertem. A két tojást az eritrittel egy kézi robotgép segítségével habosra kevertem, hozzáadtam az olajat és a joghurtot végül a lisztes sütőporos keveréket az apróra vágott dióval együtt és tovább kevertem a géppel. Egy tetszőleges sütőformába (én most egy mini szilikonformát és muffinsütőt használtam) kanalaztam a tésztát...(érdemes kevesebb tésztát tenni a formába, mert nekem nagyon megnőtt a tészta)
A maradékot muffinformákba tettem..
..és 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöttem. (mivel minden sütő máshogy süt, így a megadott idő változhat!)
Tetejét porrá őrölt eritrittel szórtam meg..