Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 16. 09:43, péntek
Egyszerű kókuszkocka glutén, tej-és cukormentesen (IR-barát recept)
Számomra ez egy különleges, de annál egyszerűbb recept. Soha nem sütöttem még maglisztből piskótát, eddig :) Chez Sandra oldalán találtam ezt a receptet, itt. Egyből megtetszett, tegnap el is készítettem..
Hozzávalók a piskótához:
- 5 db M-es méretű tojás
- 5 ek lenmagliszt
- 5 ek eritrit
- fél tk Dr. Oetker sütőpor
Hozzávalók a mázhoz:
- 200 ml kókusztej (én ezt kókusztejpor+ víz keverékéből készítettem)
- 100 gr eritrit
- 70 gr holland kakaópor
- 110 gr kókuszzsír (itt kapható)
Forgatáshoz:
- kókuszreszelék
Tudom, tudom..lenmagliszt..mi a fenének mikor sima rizslisztből is tökéletes kókuszkockát lehet sütni..igen ám, csak nem egy IR-diétázónak!!!
A sütőt 180 fokra állítottam, hagytam bemelegedni, közben elkezdtem összeállítani a tésztát. A tojásokat az eritrittel robotgép legmagasabb fokozatán 4 percen!!! keresztül habosra kevertem...
Majd kanalanként hozzáadtam a sütőporral elkevert lenmaglisztet, közben géppel folyamatosan kevertem...
Egy 30x20 centi tepsit kibéleltem sütőpapírral és a tésztát beleöntöttem...
180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem..
A kész piskótát sütőpapírral együtt rácsra tettem, amíg hűlt, elkészítettem a csokimázat.. Ehhez a kókusztejet egy lábasban mértem, elkevertem a kakaóporral, majd hozzáadtam az eritritet is. Sűrűn kevergetve felmelegítettem, végül hozzáadtam a kókuszzsírt és addig kevertem, míg homogén masszát nem kaptam. Hagytam hűlni, de közben párszor átkevertem..
A közben kihűlt piskótáról lehúztam a sütőpapírt..
...feldaraboltam és egy villa segítségével csokimázba mártottam, majd megforgattam kókuszreszelékben..
Rajtam kívül négyen kóstolták, (nem érzékenyek semmire) és nagyon nagyon meg voltak elégedve vele, állításuk szerint finom volt :) és abszolút nem érezhető hogy maglisztből készült :)
Receptjeim megvalósításában partnerem a: