Blog | Gluténmentes övezet
2015. Április 25. 11:58, szombat
Fahéjas grissini
A tészta alapja a pizzakrémes grissini volt. Most annyi különbséggel készítettem, hogy porélesztőt használtam és több cukrot tettem a tésztába. Így készült...
Hozzávalók:
- 250 gr Nutrifree Mix per pane liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 200 ml langyos víz
- 1 csapott kk só
- 25 gr cukor
- 2 ek olaj
Töltelékhez:
- 4 ek cukor
- 1 ek Lucullus őrölt fahéj
- 30 gr olvasztott vaj (Liga)
A tészta hozzávalóit (az olaj kivételével) egy tálba mértem és összeállítottam a tésztát, majd hozzáadtam az olajat is és tovább dagasztottam, addig amíg teljesen egynemű lett a tészta. 50 fokos sütőben kelesztettem kb. 35 percet, ilyen szépen megnőtt..
Rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam a tésztát, kézzel kicsit átgyúrtam majd téglalap alakúra nyújtottam és megkentem olvasztott vajjal...
Egy kis tálban összekevertem a cukrot a fahéjjal és a vajjal megkent tésztára szórtam...
..majd egy éles késsel kb. 1,5-2 centis csikokra vágtam a tésztát...
A tésztacsíkok végeit összefogtam és megcsavartam. A fahéjas rudakat pedig egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Megkentem a maradék olvasztott vajjal, megszórtam a maradék fahéjas cukorral.
Visszatettem a meleg sütőbe még kb.10 percre majd 180 fokon 15- 20 perc alatt készre sütöttem.
A kifolyt és karamellizálódott fahéjas cukortól a szélei ropognak, belül pedig nagyon finom puha! :)