Blog | Gluténmentes övezet
2015. Március 06. 09:37, péntek
Fahéjas, mézes ananász
Ellenállhatatlan! :)
Megosztó gyümölcs az ananász, sokan nem szeretik, pedig szárnyas húsokhoz is nagyon jól passzol, bár én most édesség gyanánt készítettem, némi fahéjjal és mézzel bolondítva. Az ötlet a főnökasszonyomtól származik, egy kertipartyn készítette el nekünk és hát mondanom sem kell, nagyon-nagyon finom volt. Én most egy grill serpenyőt használtam a sütéshez...
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- Lucullus őrölt fahéj
- méz
- kevés vaj a sütéshez (én Ligát használtam)
Elsőként az ananászt megpucoltam...
..karikákra vágtam, majd a középső fás részét egy pogácsaszaggatóval kivágtam...
Megszórtam fahéjjal..
..a grill serpenyőben pedig megolvasztottama vajat, amire az ananász karikákat fektettem...
Közben rákentem a mézet is. Közepes lángon pár percig így sütöttem az ananász karikákat, hogy a lefelé néző oldaluk szép csíkos legyen :)
Még melegen megettük! Nagyon-nagyon finom!!!