Blog | Gluténmentes övezet
2015. Január 02. 16:05, péntek
Fasírt tekercs
Ellenállhatatlan kalóriabomba :)
Az eredeti recept Dobos Beáta blogján található, itt! Már többször elkészítettem, mindig nagy sikert aratott. A napokban megint erre esett a választás, hát most sem okozott csalódást ez az étel. Melegen és hidegen is egyaránt finom, készítsétek el!
A tekercs hozzávalói a következők:
- 50 dkg darált sertés hús
- 1+3 tojás
- 3 ek burgonyapehely
- só
- őrölt bors
- 1 ek Univer mustár
- 1 tk Univer csípős paprikakrém
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- olaj
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 10 dkg kolbász
- 10-15 dkg laktózmentes trappista sajt
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem, hozzáadtam a zúzott fokhagymát és rövid ideig még sütöttem, majd a darált húshoz adtam. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a burgonyapelyhet és alaposan összedolgoztam az egy tojással, a mustárral és a paprikakrémmel is. A maradék három tojást keményre főztem és felkarikáztam a kolbásszal együtt, a sajtot lereszeltem, a paprikát felcsíkoztam..
Egy nagy tepsi méretű alufóliát olajjal megkentem, majd az ízesített húsos masszát egyenletesen az alufóliára terítettem, rászólrtam a reszelt sajtot...
..majd a kolbászkarikákkal, a tojással és a paprikacsíkokkal befedtem....
A fasírtot az alufólia segítségével szorosan feltekertem..
Majd mint egy szaloncukrot, az alufóliával jól becsomagoltam és tepsibe tettem. 200 fokos sütőben 1 órát sütöttem, majd a fóliát késsel felül szétvágtam és így kibontva megpirítottam a tetejét.
Persze hogy nem bírtam ki hogy ne forrón szeleteljem :)
Íme a végeredmény!
Isteni finom, laktató, a csípős paprikakrémtől kissé pikáns ízű étel. Próbára fel! :)