Blog | Gluténmentes övezet
2015. Április 19. 09:41, vasárnap
Fehér kenyér gluténmentesen
A korábban sütött félbarna, és barna kenyerem után úgy döntöttem a nemrég készített sima, fehér kenyér receptemet is megosztom veletek. Összesen 320 gr liszttel dolgoztam.
Hozzávalók:
- 100 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 100 gr Beiker liszt
- 80 gr Schär Mix B liszt
- 15 gr tápióka keményítő
- 15 gr burgonyapehely
- 10 gr hajdinaliszt
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 tk almaecet
- 320 ml langyos víz
- 3 ek olaj
Az olaj kivételével a fenti hozzávalókat a dagasztógép táljába mértem, összeállítottam a tésztát, majd hozzáadtam a 3 evőkanál olajat is és tovább dagasztottam még kb. 5-6 percig. Ezután egy kerámia tálat olajjal kikentem, rizsliszttel megszórtam, majd olajos kézzel a tésztából egy ovális formát alkottam és a sütőtálba tettem. Tetejét éles késsel bevágtam..
50 fokos sütőben 30-35 percet kelesztettem. Ezalatt ilyen szépen megnőtt a kenyerem...
Sütés előtt tetejét olajjal lekentem, majd 200 fokos sütőben kb.6-8 percet sütöttem, ezután visszavettem a sütő hőfokát 180-ra és így sütöttem készre a kenyeremet 30 perc alatt..
Miután kihült, felszeleteltem..
Nagyon finom, puha bélzetű kenyeret sütöttem! :)