Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 20. 16:17, kedd
Félbarna magos zsemle Mester házi kenyérlisztből
Maglisztes zsemléket készítettem Mester házi kenyérlisztből.
Hozzávalók 4 db zsemléhez:
- 150 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható)
- 1 ek (8 gr) Mester burgonyapehely
- 40 gr hajdinaliszt
- 20 gr lenmagpehely
- 5 gr tápióka keményítő
- 10 gr barna rizsliszt
- 1 kk só
- csipet cukor
- 1 tk Dr, Oetker porélesztő
- 220 ml langyos víz
- 1 és fél ek kókuszolaj (itt kapható)
A lisztet egy tálba mértem, hozzáadtam a magliszteket, sót, cukrot, porélesztőt és egy kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a langyos vízet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát. Mikor már egynemű lett, akkor hozzáadtam a kókuszolajat is és tovább dagasztottam, kb. 3-4 percig..
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütőt 50 fokra állítottam. A tésztából olajos kézzel 4 gombócot formáztam és a sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket megszórtam vegyes magkeverékkel amit kicsit bele is nyomkodtam a tésztába..
Majd 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem. Ezután a zsemlék tetejét vékonyan lekentem kókuszolajjal és 190 fokos sütőben 4-5 percig, majd további 180 fokon 20 percig sütöttem..
Miután kihűltek, félbevágtam...
Nagyon szép, lyukacsos, pihe-puha zsemle lett a végeredmény :)
Sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!
Receptjeim megvalósításában partnerem a: