Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 23. 15:38, szerda
Franciasaláta
Hozzávalók:
- 500 gr franciasaláta alap (fagyasztottat használtam)
- 2 kisebb alma
- 3-4 db savanyú uborka
- 330 gr laktózmentes tejföl
- 3-4 ek Univer majonéz
- 3 ek Univer mustár
- 1-2 ek porcukor
- só
- őrölt bors
A fagyasztott franciasaláta alapot sós forró vízben pár perc alatt "megfőztem", szűrőn lecsepegtettem és hagytam kihűlni. Egy tálban a tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot, cukrot összekevertem (utólag ízlés szerint lehet még ízesíteni). Az uborkák felkarikáztam, az almát megpucoltam és kockákra vágtam. Majd mindkettőt a vegyes zöldségkörettel együtt a tejfölös majonézes keverékhez öntöttem és alaposan összekevertem. Hűtőbe tettem.