Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 18. 09:54, vasárnap
Fűszeres keksz glutén- és laktózmentesen
Az eredeti receptet itt találtam, hát persze hogy nem volt perec formám (na de már írtam a Jézuskának) azért így is megoldottam a dolgot.. :) Én kicsit átalakítottam IR-barát verzóra..
Hozzávalók:
- 75 gr barna rizsliszt
- 75 gr hajdinaliszt
- 50 gr cirokliszt
- 1 kk dr. Oetker sütőpor
- 1 tk só
- 50 gr libazsír (ettől lesz igazán omlós és ízletes de helyettesíthető 80 gr vajjal)
- 2 ek laktózmentes tejföl
- 1 db M-es tojás
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- fél csapott kk kakukkfű
- fél csapott kk frissen őrölt bors
Kenéshez:
- egy egész tojás
Szóráshoz:
- vegyes magkeverék, kömény vagy szezámmag
A hozzávalókat egy tálba mértem..
...kézzel összegyúrtam majd 10 percre hűtőbe tettem. Közben egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütő hőfokát 180-ra állítottam. A hűtőből kivett tésztát kevés barna rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam és gombóccá formáztam...
..majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam..
...éééés befogtam az én jóképességű ravioli készítőmet, mert ugye nincs perec formám..A ravioli formát lisztbe mártottam, és a tésztát ezzel kiszaggattam..
A söröskupak formájú kekszeket sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket felvert tojással lekentem és megszórtam köménymaggal, szezámmaggal...
180 fokos sütőben 10-12 perc alatt sütöttem...
Söröskupakok :) :) :)