Blog | Gluténmentes övezet
2015. November 03. 16:21, kedd
Fűszeres padlizsánkrém
Igazi mártogatós finomság! Nagyon szeretem, mert egyszerű elkészíteni!
Hozzávalók:
- 3 db kisebb padlizsán
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 dl olívaolaj
- 2 ek laktózmenes tejföl
- 1 tk Univer mustár
- egy kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány csepp citromlé
- só
- örölt bors
A padlizsánt és a paprikát megmostam, végeiket levágtam, majd mindegyiket félbevágtam. Sütőpapíros tepsibe fektettem őket..
..és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütöttem. Akkor jó, amikor a padlizsán húsa megbarnul, külső lila héja pedig egészen sötétbarna lesz..
Megvártam míg teljesen kihűl, ezután kikapartam a belsejét, egy magasabb falú tálba tettem és turmixgéppel pépesítettem. Hozzákevertem a tejfölt, mustárt, sót, borsot, aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd az egészen kevertem egyet.
Íme a gyönyörű színű végeredmény..