Blog | Gluténmentes övezet
2014. Július 12. 10:18, szombat
Glutén- és laktózmentes áfonyás amerikai palacsinta
Citromhéjjal bolondítva..
Imádom a palacsintát, de ezt az amerikai változatot még sosem próbáltam. Egészen a mai napig...
A receptet itt találtam, fél adagból készítettem, glutén-és laktózmentes verzióban. Nem málnával, hanem áfonyával, pici túróval és citromhéjjal... :)
Hozzávalók:
- 130 gr Nutrifree Mix per Dolci süteményliszt
- 20 gr Nutrifree Mix per Pane liszt
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 1 púpos evőkanál cukor
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál laktózmentes vaj
- csipet só
- 160 ml laktózmentes tej
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál laktózmentes túró
- 1 marék áfonya
A kétféle liszthez hozzákveretem a sütőport, az olvasztott margarinhoz adtam a cukrot, vaníliáscukrot és a toját. A vajas keverékhez öntöttem a sütőporos lisztet, majd fokozatosan adagoltam hozzá a tejet és csomómentesre kevertem. Hozzáadtam a reszelt citromhéjat, túrót és a félbevágott áfonyát. Alposan összekvertem.
A palacsintasütőbe egy pici laktózmentes vajat tettem, hagytam hogy megolvadjon és egy evőkanállal kisebb adagott a serpenyőbe tettem. Közepes lángon egy-két percig sütöttem, majd miután kis hólyagocskák előjöttek a tetején, megfordítottam és a másik oldalát is pár percig sütöttem.
A végén porcukorral meghintettem.
Nagyon egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető finomság !