Blog | Gluténmentes övezet
2014. Október 11. 14:07, szombat
Glutén-és laktózmentes diós kifli
Sok-sok diótöltelékkel..
Az eredeti receptet itt találtam. Tökéletes, omlós, finom puha tésztájú kiflit sütöttem belőle, csupán a lisztet cseréltem gluténmentesre és fél adagból készítettem.
A kifli hozzávalói a következők:
- 30 dkg Schär mix Bliszt
- 12,5 dkg zsír
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- fél kk só
- egy kisebb tojás
- 1 dl laktózmentes tej
A diós töltelékhez kell:
- 12,5 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos tk sárgabarack lekvár
- fél dl laktózmentes tej
A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem, alaposan összedolgoztattam a géppel, majd a kész tésztát 1 órára hűtőbe tettem. Ezalatt elkészítettem a diós tölteléket, amihez a tejet egy kisebb edényben felforraltam, hozzáadtam a cukrot és a vaníliás cukrot, a darált diót és a lekvárt. Egyet kevertem rajta és le is vettem a tűzről, hagytam kihűlni.
A tésztát kivettem a hűtőből, rizsliszttel megszórt szilkon lapon téglalap alakúra nyújtottam és háromszög formákra bevágtam. A háromszög szélesebb felére tettem a diós tölteléket, majd innen a szélesebb felétől csavartam fel és kifli alakúra formáztam...
A kiflik tetejét felvert tojással lekentem és 160 fokos sütőben szép világosra sütöttem.