Blog | Gluténmentes övezet
2014. Július 07. 17:02, hétfő
Glutén-és laktózmentes fordított csokis sütemény
Tipikus ronda és finom kategória! :)
Ezt a sütit már többször elkészítettem még nem LÉ koromban :) azóta sosem, pedig nagyon ütős, isteni finom csupa csokis cucc ez. A recept Főnökasszonyomtól származik, megtalálható az infoRábaköz oldal KonyhaCoolTúra című blogjában, itt.
Ma úgy döntöttem, magasról teszek a 33 fokra, elkészítem ezt a sütit, mert megérdemlem! :)
MIndent úgy csináltam, ahogy Marcsi ajánlotta, csupán a lisztet tejet és a vajat cseréltem glutén- és laktózmentes verzióra.
A hozzávalók a következők:
- 1,5 bögre Nutrifree Mix per Dolci süteményliszt
- 1 és ¾-ed bögre cukor
- ¾-ed bögre laktózmentes tej
- 10 evőkanál Holland vagy Szerencsi cicás kakaópor
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 kiskanál só
- 10 dkg laktózmentes olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliáscukor
- 3/4-ed bögre barna cukor (nekem nem volt itthon, így sima cukrot használtam)
- 1 és ¾-ed bögre forró víz
A bögre nálam 3 dl-es volt, de mindegy, hogy mekkora bögrét használsz, csak mindent azzal mérj!
Én a kedvenc Szuperinfós bögrémet használtam :)
A cukor 2/3-ad részét, a sütilisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a sót és az 5 evőkanál kakaót összekevertem. A tejet és az olvasztott vajat hozzáöntöttem majd alaposan összedolgoztam...
..és egy kb. 25x30 centis tepsibe öntöttem, amit előtte sütőpapírral kibéleltem.
A maradék cukrot, kakaót összekevertem és egyenletesen rászórtam a tepsiben lévő masszára...
Az igazi trükk még csak ezután következik :) A forró vizet szépen lassan ráöntöttem a kakaós cukros keverékre, de figyeltem, hogy ne keverjem fel a tésztát...
160 fokra előmelegített sütőbe tettem és kb. 1 órát sütöttem.
A technika lényege annyi, hogy sütés közben a víz leszivárog a tepsi aljára és emiatt nagyon finom puha, lágy csokis krémes sütit kapunk végeredményként.
Ez a süti nem a szépségéről híres, de ki a frászt érdekel, isteni finom!!! :)