Blog | Gluténmentes övezet
2014. Augusztus 07. 21:32, csütörtök
Glutén- és laktózmentes kenyérlángos
Kalóriabomba! :))
A receptet egy kedves ismerősömtől, Kis-Szabó Beátától kaptam, a facebookon található Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok nevű csoportból...
A kenyérlángos hozzávalói a következők:
- 400 gr Nutrifree Mix per Pane liszt
- 2 és fél ek burgonyapehely
- 2 dl víz
- 2,5 dl laktózmentes tej
- pici cukor az élesztő futtatásához
- 18 gr friss Budafoki élesztő
- 1,5 gr só
Feltét:
- 2 doboz (2x150ml-es) laktózmentes tejföl
- 4-5 gerezd fokhagyma
- apróra kockázott bacon
- 4 nagoybb fej lilahagyma
- laktózmentes trappista sajt
A tészta hozzávalóiból klasszikus kenyér tésztát dagasztottam, majd hagytam kelni kb. 1 órát. Az egy óra leteltével sütőpapírral bélelt tepsiben olajos kézzel szép egyenletesre nyújtottam, tetejét megkentem fokhagymás tejföllel, megszórtam az előzőleg lepirított baconnal, rátettem a lilahagyma karikákat...
.
...és 180 fokos sütőben elkezdtem sütni. Miután a tészta széle elkezdett pirosodni, megszórtam a kenyérlángost reszelt sajttal és visszatoltam a tepsit a sütőbe 200 fokra, hogy a sajt ráolvadjon.
Annyira finom illatok jöttek a sütőből miközben készült..