Blog | Gluténmentes övezet
2014. Szeptember 06. 18:11, szombat
Glutén-és laktózmentes lúdláb
Puskás Betti receptje alapján :)
A lúdlábat eddig csak a cukrászdákból ismertem, soha nem gondoltam hogy valaha itthon meg fogom sütni, de ma a párom szülinapjára mégis csak elkészült! :)
A receptért nagy-nagy köszönet Puskás Betti barátosnémnak! :) Mindent úgy csináltam ahogy ő leírta, apró kis változtatás volt, csak annyi hogy én kukorica liszt helyett rizsliszttel készítettem és laktózmentes vajat+ tejet használtam.
Az eredeti recept a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoportban található, itt.
A tészta hozzávalói a következők:
-25 dkg rizsliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg kristálycukor
- 1 db tojás
- 5 dkg Vita D'or margarin
- 2,5 dl laktózmentes tej
- 2 ek. Szerencsi cicás kakaópor
A krém hozzávalói:
- 35 dkg laktózmentes vaj
- 20 dkg porcukor
- 4 ek. kakaópor
- 3 db tojás
- néhány szem magozott meggy
- sárgabarack lekvár
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek. étolaj
A tésztához a puha margarint a tojásokkal habosra kevertem, hozzáadtam a tejet, cukrot és a kakaóport és ezzel is jól elkevertem. A sütőporos lisztet apránként hozzákevertem a masszához. Nomrál tepsiben, kb. 25x35-ös méretűben sütöttem, ezt sütőpapírral kibéleltem és beleöntöttem a masszát...
180 fokon 25-30 perc alatt megsütöttem.
A krémehez a vajat a cukorral robotgép segítségével kikevertem, hozzáadtam a kakaóport és a tojásokat is.
Miután a tészta megsült..
a tetejét megkentem lekvárral...
..erre jött a kakaós krém és a magozott meggy...
...erre pedig a csokimáz. Amihez az étcsokit az olajjal mikróban megolvasztottam és a krém tetejére öntöttem. Hűtőbe tettem és hagytam megdermedni.