Blog | Gluténmentes övezet
2014. Március 19. 18:36, szerda
Glutén- és laktózmentes magvas bagett
Beszereztem egy újabb gluténmentes lisztkeveréket, így teszt nap van!
Úgy döntöttem most nem kenyéren, hanem zsemlén tesztelem az új lisztemet.
Új liszt.. Farmo LP Low protein..ez egy fehérjeszegény lisztkeverék, nincs benne gluténmentes búzakeményítő sem! Ő lenne az...
Nem önmagában használtam, kevertem egy másik liszttel, itt a recept...
Hozzávalók:
- 150 gramm nutri free Mix per Pane liszt
- 150 gramm Farmo LP low protein liszt
- fél csomag dr. Oetker szárított élesztő
- fél ek citromlé
- 100 ml laktózmentes tej
- 100 ml víz
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 5 ek laktózmentes vaj+ egy kicsi a kenéshez
A liszteket a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam az élesztőt (nem futtattam), a cukrot, sót, citromlevet és a meglangyosított vizet+tejet (persze aki tejfehérje érzékeny, simán használhat csak vizet és a vaj helyett adhat hozzá olajat) és géppel dagasztottam. Miután összeállt a tészta, hozzáadtam az olvasztott vajat is. Olajos kézzel kicsi gombócokat, bagett formákat alakítottam ki és a bagettsütő rácsra tettem.
Alapjában véve nem kellene alá sütőpapír, de nem tudtam mennyire lesz híg a tészta, így a biztonság kedvéért inkább használtam. 50 fokos sütőben kelesztettem fél órát, majd átkentem olvasztott vajjal...
...és 200 fokon sütöttem 25 percet.
Nagyon-nagyon finom lett!