Blog | Gluténmentes övezet
2014. Június 09. 20:29, hétfő
Glutén-és laktózmentes tárkonyos csirkeraguleves
Kiváló, tartalmas leves!
Főnökasszonyom adta az ötletet, hogy ne csak sütik, édességek legyenek a receptek között, hanem minden olyan étel, amit glutén- és laktózmentes verzióban készítek. Innen jött az ihlet, így a mai levesemből blogbejegyzés lett...
Hozzávalók a következők:
- 40 dkg csirkemell filé
- 5-6 új sárgarépa (új)
- 3-4 fehérrépa (új)
- 1 szál paszternák
- két marék frissen pucolt borsó
- 1 marék zöldbab
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- egész bors
- pár szem kömény
- 1 csipet tárkony
- 1-2 ek olaj
- 1 kis doboz laktózmentes tejföl
- 1 púpos ek rizsliszt
A hagymát olajon üvegesre pároltam, rádobtam a felkockázott csirkemellet, kicsit pirítottam, majd felöntöttem kb. 2 dl vízzel és hagytam főni. Kb. 10 perc eltelte után a megtisztított, megmosott zöldségeket a húshoz adtam...
...alaposan összekevertem és felöntöttem vízzel, úgy, hogy a zöldségeket teljesen ellepje. Hagytam hogy felforrjon, majd ízesítettem sóval, borssal, köménnyel, tárkonnyal, a lángot takarékra vettem és hagytam a levest főni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Közben elkészítettem a tejfölös habarást. Egy kisebb tálban a rizslisztet jól elkevertem a tejföllel, majd 1-2 evőkanállal hozzáadtam a forró leves levéből (a hőkiegyenlítés miatt kell ez) és simára kevertem. Majd vékony sugárban folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntöttem. Ezután még pár percig hagytam a levest főni.
Nagyon finom illatos és tartalmas levest készítettem. :)