Blog | Gluténmentes övezet
2014. Június 16. 10:58, hétfő
Glutén-és laktózmentes tejfölös, citromos süti
Egyszerű, viszonylag gyors süti!
Ezt a sütit a Kifőztük.hu oldalán találtam, itt! Egyszerűnek tűnt, de valahogy mindig elmaradt, mást készítettem helyette. Most viszont nekifogtam! ..és húúú de nem bántam meg! :)
Mindent úgy csináltam, ahogy az eredeti recept írja, csupán a hozzávalókon változtattam picit, itt az én verzióm...
Hozzávalók egy kb.25x10-es püspökkenyér formához, ami nekem nincs :) így egy ugyan ekkora méretű jénaiban sütöttem, de így is tökéletes lett a végeredmény!
- 2 tojás
- 180 gr cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 ek vaníliás cukor
- 250 ml laktózmentes tejföl
- 120 ml kókuszolaj
- 250 gr Nutrifree Mix per Dolci süteményliszt
- 6 gr (fél tasak) sütőpor
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, a citromot megmostam, a héját a tojásos cukros masszába reszeltem, majd a levét is hozzáadtam. A többi hozzávalót a felsorolás sorrendjében kevertem a masszához. Sütőpapírral kibéleltem a jénaimat és beleöntöttem a masszát...
...néhányszor az aztalhoz ütögettem, hogy levegő buborékok ne maradjanak benne.
180 fokra állítottam a sütőt, betoltam a sütit és kb. 40-45 percig sütöttem. Negyed óra elteltével már ilyen szép volt...
Miután megsült, kivettem és hagytam picit hűlni..
...majd felszeleteltem...
Anniyra finom illatos, nem túl édes, épp tökéletes!!!