Blog | Gluténmentes övezet
2014. Augusztus 12. 11:17, kedd
Glutén-és laktózmentes töltött cukkini
Az úgy kezdődött, hogy kaptam egy óriás cukkinit és hozzá egy nagyon tuti receptet... :)
Az úgy kezdődött, hogy kaptam egy óriás cukkinit és hozzá egy nagyon tuti receptet... :) De tényleg! Az óriás cukkinit anyukámtól, a receptet/ötletet pedig főnökasszonyomtól kaptam. Mindkettejüknek köszönöm, mert nagyon finomságos ebédet hoztam össze. :)
Az alapanyagok a következők:
- 1 nagyobb méretű cukkini
- 20 dkg glutén-és laktózmentes sertés sonka
- 15 dkg laktózmentes füstölt sajt
- 2 kis dobod laktózmentes tejföl
- fél kg csirkemell filé
- 1 közepes paradicsom paprika
- só, bors
A csirkemellet pici, kb.1-1,5 centis kockákra vágtam, sóztam, borsoztam és kevés olajon megsütöttem...
A cukkinit megmostam, részben megpucoltam -nekem így csíkosan tetszik :) -és kb. 2-3 centis karikákra vágtam, a magját kiskanállal kikapartam és a karikákat picit besóztam...
Egy mélyebb tepsit kacsazsírral kikentem, ráfektettem a sonka szeleteket...
.. rátettem a cukkini karikákat és a közben megmosott, felkarikázott paradicsom paprika szeleteket is és a megsült csirkemell kockákkal megtöltöttem...
A két kisdobozos tejfölt reszelt sajttal összekeveretem és a karikák tetejére halmoztam...
Megszórtam őrölt pirospaprikával, lefedtem alufóliával és betoltam a sütőbe 200 fokon párolódni. Kb. 15 perc elteltével levettem a fóliát róla és hagytam még sülni kb. 10 percet.