Blog | Gluténmentes övezet
2014. Április 16. 00:00, szerda
Glutén-és laktózmentes túrós batyu Nutri free Mix per Pane lisztből
Szerdai nasi :)
Ahogy múlt héten szerdán, ma is egy nagyon finom, édes kelt tészta készült nálunk. Természetesen ez a finomság is anyukámnak köszönhető! :)
A recept gyakorlatilag megegyezik a múltkori bukta receptjével, de azért leírom ide is.
Hozzávalók:
- 500 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 1 csomag dr Oetker porélesztő
- 5 ek cukor
- pici só
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3,5 dl langyos tej
- tetejére porcukor
- töltelék:25 dkg laktózmentes túró, fél citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, kristálycukor ízlés szerint..
A lisztet a sóval, cukorral elkeverjük, hozzáadunk csipetnyi sót. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a porélesztőt, picit keverünk rajta majd a lisztes keverékhez adjuk. Dagasztógéppel összeállítjuk a tésztát, közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olvasztott vajat.Amennyiben túl lágy lenne a tészta, adhatunk hozzá néhány evőkanál rizslisztet. Miután összeállt a tészta, gombócot formálunk belőle és hagyjuk kelni meleg helyen kb fél órát. Miután megkelt, rizsliszttel megszórt szilikon lapon fél centi vastagra nyújtjuk és kb. 10x10 centis kockákra vágjuk. A túrós töltelékkel megtöltjük, sarkait átlósan összefogjuk, kis batyus alkotva belőlük.Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé viszonylag közel tesszük a batyukat, tetejüket olajjal lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Miután megsült, tetejüket porcukorral meghintjük.