Városlista
2025. január 12, vasárnap - Ernő

Blog | Gluténmentes övezet

2014. Április 16. 00:00, szerda

Glutén-és laktózmentes túrós batyu Nutri free Mix per Pane lisztből

Glutén-és laktózmentes túrós batyu Nutri free Mix per Pane lisztből

Szerdai nasi :)

Ahogy múlt héten szerdán, ma is egy nagyon finom, édes kelt tészta készült nálunk. Természetesen ez a finomság is anyukámnak köszönhető! :)

A recept gyakorlatilag megegyezik a múltkori bukta receptjével, de azért leírom ide is.

Hozzávalók:

- 500 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 1 csomag dr Oetker porélesztő
- 5 ek cukor
- pici só
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3,5 dl langyos tej
- tetejére porcukor
- töltelék:25 dkg laktózmentes túró, fél citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, kristálycukor ízlés szerint..

A lisztet a sóval, cukorral elkeverjük, hozzáadunk csipetnyi sót. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a porélesztőt, picit keverünk rajta majd a lisztes keverékhez adjuk. Dagasztógéppel összeállítjuk a tésztát, közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olvasztott vajat.Amennyiben túl lágy lenne a tészta, adhatunk hozzá néhány evőkanál rizslisztet. Miután összeállt a tészta, gombócot formálunk belőle és hagyjuk kelni meleg helyen kb fél órát. Miután megkelt, rizsliszttel megszórt szilikon lapon fél centi vastagra nyújtjuk és kb. 10x10 centis kockákra vágjuk. A túrós töltelékkel megtöltjük, sarkait átlósan összefogjuk, kis batyus alkotva belőlük.Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé viszonylag közel tesszük a batyukat, tetejüket olajjal lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Miután megsült, tetejüket porcukorral meghintjük.


Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen