Blog | Gluténmentes övezet
2015. Február 23. 12:28, hétfő
Glutén- és tejmentes csíkos kifli
A búzás verziót idézi elő...
Emlékszem, amikor még ehettem a búzás verziót, nagyon szerettem ezt a kiflit. Nem volt túl édes, teavajjal, kakaóval..hmm...imádtam! A múltkori mákos kalácsom receptjéből kiindulva született meg ez a csíkos kifli, így készítettem:
Hozzávalók:
- 280 gr Nutrifree Mix per Pane liszt
- 20 gr Nutrifree MIx per Dolci süteményliszt
- kicsivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 40 gr cukor
- csipet só
- 1 kisebb tojás sárgája
- 200 ml Joya rizstej
- 1-2 ek olaj
A kakaós tésztához:
- 2 ek Szerencsi cicás kakaópor
- 2 ek rizstej
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és géppel összedolgoztam. Miután szépen összeált, kétfelé vettem és az egyik adagba belekevertem a kakaóport+ a rizstejet és robotgéppel összedolgoztam. A két gombócot 50 fokos sütőben kb 20 percet kelesztettem...
Majd a világos tésztából kisebb gombócot csíptem és csepp alakban kinyújtottam, vagyis inkább a kezemmel ellapogattam, majd a kakaós tésztával is ugyan ezt csináltam. A két csepp alakú formát egymásra fektettem...
..majd a szélesebbik végétől szorosan feltekertem..
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a kifliket és hagytam kelni még legalább 35-40 percet. Ez idő letelte után felvert tojással kentem le a kiflik tetejét és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütöttem.
Kívül fehér, belül kakaós tészta...
...és fordítva...
Szinte ugyan az az íz! :) Elégedett vagyok!