Blog | Gluténmentes övezet
2014. November 28. 12:36, péntek
Glutén- és tejmentes habos mákos rolni
Habos, mákos, sárgabarack lekváros finomság...
Diósan már többször elkészítettem, a recept itt található! Ez a diós, sárgabarack lekváros süti visz mindent, de most megsütöttem mákkal is :) Naggggyon fincsi lett!
Itt a recept...
Hozzávalók:
- 250 gr Nutri free Mix per Dolci süteményliszt
- 100 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 120 gr Vitador margarin
- fél csomag Budafoki szárított élesztő
- 50 ml langyos víz
- 4 tojás sárgája
- 1 csapott evőkanál porcukor
- késhegynyi sütőpor
A tészta kenéséhez: házi sárgabarack lekvár.
A töltelékhez:
- 160 gr darált mák
- 120 gr porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás fehérje
A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrtam és három részre osztottam. A töltelékhez a darált mákot a porcukorral és a vaníliás cukorral összekevertem, a tojások fehérjét habbá vertem, majd a cukros mákos keveréket a tojáshabba forgattam.
A tésztát enyhén riszliszttel megszórt szilikon lapon kb.2-3 mm vékonyra nyújtottam, nyújtófa segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem lekvárral..
..és a tészta széleit visszahajtottam. A következő réteg pedig a habos mákos volt...
A sütőt előmelegítettem 170 fokra és kb 20-25 perc alatt készresütöttem a lapokat..
Nagyon finom, nem túl édes süti ez! Ajánlom mindenkinek aki szereti a mákot! :)