Blog | Gluténmentes övezet
2015. Augusztus 15. 16:25, szombat
Glutén-és tejmentes háztartási keksz
Már nagyon sokszor megsütöttem ezt a kekszet! Imádom! A receptet Bettinek köszönhetem!!!
Hozzávalók:
- 200 gr Beiker liszt
- 50 gr Szarvasi rizsliszt
- egy csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 125 gr Liga
- 60 gr porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 egész tojás
A hozzávalókat egy tálba mértem, a szárazanyogat a vajjal elmorzsoltam majd kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével két szilikonos sütőpapír lap között kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...
Mivel általában kókuszgolyóhoz illetve valamilyen keksz alaú sütihez készítem ezt, így nem vágom formára, hanem egyben sütöm meg, de most derelyevágóval készítettem néhány pofás darabot :) csak hogy igazi háztartási keksz feelingje legyen :)
A kinyújtott tésztát sütőpapíral együtt tepsibe tettem és 180 fokos sütőben 15 perc alatt szép világosra sütöttem. Miután kihűlt, darabokra törtem..