Blog | Gluténmentes övezet
2014. December 04. 11:37, csütörtök
Glutén- és tejmentes karácsonyi keksz
..őrölt mandulával...
Az eredeti recept Marika barátnőm blogján található, itt! Marika ezt a kekszet nem csak glutén és tejmentesen, hanem tojás nélkül készítette. Én használtam tojást és fél adagot sütöttem, ja és mézesfűszer híján egy magam kreálta keveréket használtam :)
Itt az én verzióm...
Hozzávalók:
- 100 gr Nutri free Mix per Dolci süteményliszt
- 50 gr darált mandula
- 20 gr porcukor
- 1 ek akácméz
- egy csipet őrölt fahéj
- egy csipet őrölt gyömbér
- egy csipet őrölt szegfűszeg
- 50 gr Vitador margarin
- fél csomag vaníliás cukor
- fél kk sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- 1 db tojás (lehetőleg a legkisebb méretű)
A hozzávalók közül a szárazanyagokat a robotgép táljába mértem, hozzáadtam a margarint, a tojást és a mézet is, majd összeállítottam a tésztát és 1 órára hűtőbe tettem.
Ma beszereztem egy nagyon klassz sütipecsétet, ezt használtam a kekszekhez..
Az egy óra leteltével a tésztát szilikon lapon kinyújtottam, kör alakú kiszúróval kiszaggattam...
...sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a korongokat és a sütipecséttel lenyomatot készítettem rajta..
175 fokos sütőben 12-13 perc alatt megsütöttem a kekszeket!