Blog | Gluténmentes övezet
2014. December 13. 11:07, szombat
Glutén- és tejmentes kókuszkocka
..rizslisztből..
Már nagyon rég készítettem kókuszkockát, így ma előkerestem anyukám receptjét és nekiláttam. Rizslisztből készítettem.. Itt a recept...
Hozzávalók:
- 300 gr Szarvasi rizsliszt (vagy bármilyen gluténmentes rizsliszt)
- 25 gr Vitador margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek méz
- 250 gr porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 200 ml kókusztej
a mázkoz:
- 230 gr Vitador margarin
- 300 gr porcukor
- 5 ek holland kakaópor
- 5 ek rum
- 15 ek kókusztej
A forgatáshoz kókuszreszelék.
A tésztához a puha vajat a porcukorral, a mézzel, a tojással és a citromhéjjal habosra kevertem. A liszthez hozzáadtam a sütőport, elkevertem, majd a tejjel felváltva a tojásos masszához adtam és robothép habverőjével alaposan összekevertem. A tésztát egy magasabb falú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, tetejét elsimítottam és 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
A mázhoz megolvasztottam a vajat, a porcukorral habosra kevertem. Hozzáadtam a kakaót és a rumot, majd legvégül a tejet és közepes lángon folyamatosan ekvergetve felforraltam.
Miután kisült a tészta, hagytam kihűlni és kockákra vágtam..
..villával a kihűlt csokiba forgattam, majd kókuszreszelékben meghempergettem...
A fent leírt hozzávalókból ennyi süti lett..