Blog | Gluténmentes övezet
2015. Február 23. 12:14, hétfő
Glutén- és tejmentes palacsinta
..egyszerű, gyors és tökéletes!
..egyszerű, gyors és tökéletes! Nem utolsó sorban pedig nagyon finom! A recept Betti blogjáról származik, ami itt található! Ugyan úgy készítettem, csak a sima tej helyett én rizstejet használtam...
Hozzávalók:
- 200 gr Beiker liszt
- 2 tojás
- 2 dl Joya rizstej
- 4 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
- csipet só
- 1-2 ek cukor
- 3 ek olaj
A tojásokat a cukorral, sóval kikevertem, hozzáadtam az olajat és a tejet, majd a lisztet apránként adagoltam, közben folyamatosan kevertem, hogy ne csomósodjon össze. A végén öntöttem hozzá a szénsavas ásványvizet. Teflon serpenyőben sütöttem, pici olajat tettem az aljába, azt felhevítettem és merőkanállal tettem a tésztából. Könnyen és gyorsan sül.