Városlista
2025. január 12, vasárnap - Ernő

Blog | Gluténmentes övezet

2014. November 13. 10:22, csütörtök

Glutén és tejmentes török perec

Glutén és tejmentes török perec

Egyszerű kelt tésztából készült sós perec..

Az eredeti receptet Aranymorzsa oldalán találtam. Már nagyon régóta szemezek a receptjeivel, most erre a szezámmagos perecre jutott a választás. Sima, búzás verzióban itt található.

A lisztet gluténmentesre cseréltem, a tejet elhagytam, helyette vizet használtam, itt az én verzióm...

Hozzávalók:

- 300 gramm Nutri free Mix per Pane liszt
- fél csomag Budafoki porélesztő
- fél tk. cukor
- 1,5 ek olaj
- 200 ml langyos víz
- fél tk. só
- szezámmag
- 1 ek cukor

A lisztet dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a sót, a fél teáskanál cukrot, élesztőt, langyos vizet és az olajat, majd kidagasztottam a tésztát. Meleg helyen fél órát hagytam kelni, majd 8 részre osztottam, gobócokat készítettem az adagokból, majd kb. 25 centi hosszú rudakat sodortam belőlük..

..kettőt-kettőt összefontam..

..és kör alakba hajtottam..

50 fokos sütőben 20 percet kelesztettem, majd kevés langyos vízben elkevertem az 1 ek cukrot és lekentem a percek tetejét, utána pedig megszórtam szezámmaggal..

180 fokos sütőben sütöttem 20 percet, majd a 20 perc letelte után vékonyan lekentem a tetejüket olajjal és még 10 percet sütöttem.

Íme a végeredmény :)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen