Városlista
2025. január 12, vasárnap - Ernő

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Február 22. 11:26, vasárnap

Gluténmentes bagett

Gluténmentes bagett

...hajdinaliszttel

Nagyon sokszor sütöttem már bagettet, szinte mindig más-más lisztkombinációval, ilyen ez a mosatani is. Nagyon jó kis párosítás, úgy vettem észre, hogy "szereti" egymást a két liszt :) és amikor ilyen és ehhez hasonló sikerélményem van, azt mindig le kell írnom, hogy más is ki tudja próbálni!

A bagett hozzávalói a következők:

- 270 gr Nutrifree Mix per Pane liszt
- 30 gr hajdinaliszt
- 280 ml langyos víz
- valamivel több mint fél tasak Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 kk só (nem kell több, mert a Nutri lisztje alapból sós kicsit)
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk almaecet

Az olaj kivételével a hozzávalókat egy tálba mértem, dagasztógéppel összeállítottam, közben hozzáadtam az olajat is. Kb. 4-5 percig dagasztottam, majd olajos kézzel kisebb bagett formákat készítettem, amiket sütőpapírral bélelt bagettsütő rácsra tettem, tetejüket olajos késsel bevágtam és 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem...

(sokan kérdezik, minek a papír, eleve a rács azért jó, mert átjárja a hő és teljesen máshogy sül benne a tészta, mint pl. tepsiben...én most azért tettem bele papírt, mert viszonylag sok volt a folyadék a szárazanyaghoz képest és a tészta eléggé puha volt, így a lyukakon tutira átfolyt volna, de a papír ezt megakadályozta)

A kelesztési idő leteltével a bagettek tetejét olívaolajjal lekentem...

...és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
(a sütési idő mindig sütőfüggő!!!)

A kész bagettek ilyenek lettek:

Miután kihűlt, felvágtam..

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen