Blog | Gluténmentes övezet
2015. Február 22. 11:26, vasárnap
Gluténmentes bagett
...hajdinaliszttel
Nagyon sokszor sütöttem már bagettet, szinte mindig más-más lisztkombinációval, ilyen ez a mosatani is. Nagyon jó kis párosítás, úgy vettem észre, hogy "szereti" egymást a két liszt :) és amikor ilyen és ehhez hasonló sikerélményem van, azt mindig le kell írnom, hogy más is ki tudja próbálni!
A bagett hozzávalói a következők:
- 270 gr Nutrifree Mix per Pane liszt
- 30 gr hajdinaliszt
- 280 ml langyos víz
- valamivel több mint fél tasak Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 kk só (nem kell több, mert a Nutri lisztje alapból sós kicsit)
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk almaecet
Az olaj kivételével a hozzávalókat egy tálba mértem, dagasztógéppel összeállítottam, közben hozzáadtam az olajat is. Kb. 4-5 percig dagasztottam, majd olajos kézzel kisebb bagett formákat készítettem, amiket sütőpapírral bélelt bagettsütő rácsra tettem, tetejüket olajos késsel bevágtam és 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem...
(sokan kérdezik, minek a papír, eleve a rács azért jó, mert átjárja a hő és teljesen máshogy sül benne a tészta, mint pl. tepsiben...én most azért tettem bele papírt, mert viszonylag sok volt a folyadék a szárazanyaghoz képest és a tészta eléggé puha volt, így a lyukakon tutira átfolyt volna, de a papír ezt megakadályozta)
A kelesztési idő leteltével a bagettek tetejét olívaolajjal lekentem...
...és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
(a sütési idő mindig sütőfüggő!!!)
A kész bagettek ilyenek lettek:
Miután kihűlt, felvágtam..