Blog | Gluténmentes övezet
2014. Április 04. 17:15, péntek
Gluténmentes isler
Diós linzertészta nem kevés csokival :)
Szeretem a linzer tésztákat, az islert meg még inkább! :)
Ma rá esett a választás és most sem csalódtam a Nutri sütilisztjében!
A tészta hozzávalói a következők:
- 15 dkg Nutri free Mix per Dolci süteményliszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg durvára darált dió
- 1 citrom reszelt héja
Összeragasztáshoz sárgabarack lekvár.
A bevonathoz 12 dkg cukorból, 4 ek Szerencsi kakaóporból és 4 ek vízből csokimázat főztem.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 10 percre hűtőbe tettem. Majd erősen lisztezett nyújtólapon fél ujjnyi vastagra kinyújtottam és pogácsaszaggatóval korongokat szúrtam. Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, ebbe tettem a korongokat és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöttem. Miután kihűltek, sárgabarack lekvárral két-két korongot összeragasztottam és a csokimázzal bevontam.
Egyszerű, viszonylag gyors édesség és nagyon-nagyon finom!