Blog | Gluténmentes övezet
2015. Február 28. 13:34, szombat
Gluténmentes kenyér
... háromféle lisztből
Mostanában megint kísérletezem :) Van hogy a jól bevált, megszokott kenyér/zsemle variációt készítem, de most megint változtattam kicsit...
A kenyér hozzávalói a következők:
- 180 gr Nutrifree Mix per Pane lsizt
- 60 gr Schär mix it universal liszt
- 60 gr Beiker liszt
- 1 ek burgonyapehely
- 300 ml langyos víz
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélszető
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 tk almaecet
- 3 ek olaj
A tészta hozzávalóit tálba mértem és robotgép dagasztóspiráljával összedolgoztam. Miután összeállt a tészta, hozzáadtam a 3 evőkanál olajat is, majd dagasztottam még kb. 5 percig. Egy kisebb kerek jénait olajjal kikentem, rizsliszttel megszórtam, ebbe tettem a tésztából, majd a maradékot olajos kézzel gombóccá formáltam. 50 fokos sütőben kelesztettem 35-40 percet...
A kelesztési idő letelte után tetejüket vékonyan lekentem olajjal, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem...