Blog | Gluténmentes övezet
2014. Március 20. 14:50, csütörtök
Gluténmentes medvehagymás pogácsa
Már jó ideje szemeztem ezzel a pogival, egy összetevő hiányzott: a medvehagyma...
Már jó ideje szemeztem ezzel a pogival, egy összetevő hiányzott: a medvehagyma...
A napokban sikerült egy nagyobb mennyiségre szert tennem, el is ültettem. Ma pedig elkészítettem életem első gluténmentes medvehagymás pogiját! :) Nagyon fincsi lett!
A hozzávalók a következők:
- 25 dkg Nutri free MIx per Pane liszt
- fél csomag dr. Oetker szárított élesztő
- 1 tk laktózmentes tejföl
- 150 ml langyos víz
- 1 tk só
- pici cukor
- 1 tojás sárgája + 1 egész a kenéshez
- egy kisebb csokor medvehagyma
A medvehagymát apróra vágtam és a tészta többi hozávalójával együtt összegyúrtam. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. egy újnyi vastagra nyújtottam, pogácsaszaggatóval szaggattam. Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, beletettem a pogikat ...
...és 50 fokos sütőben keltek fél órát. A fél óra leteltével egy éles késsel bevágtam a tetejüket, lekentem tojással...
...és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem őket. Annyira-de annyira finom illata volt, miközben sült! :)