Blog | Gluténmentes övezet
2014. Február 08. 08:40, szombat
Gluténmentes tejes kifli
Könnyű, puha és pillanatok alatt elpusztítható!
Vajas formában korábban már készítettem, de most ezt is szerettem volna kipróbálni. Az eredeti recept ITT található, ott hagyományos búzalisztből készült, én gluténmentessé tettem és megsütöttem! :)
A tejes kifli hozzávalói a következők:
- 12,5 dkg Schär mix B liszt
- 12,5 dkg Beiker liszt
- 2 dl laktózmentes tej
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 dkg puha vaj
- 1 ek olaj
- 1 tojás sárgája
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk fiber husk
Az összes alapanyagot a dagasztógép táljába mértem majd elindítottam a gépet, hogy szépen kidagassza a nekem a tésztát... Miután összeállt, kivettem és lisztezett gyúrólapon picit átgyúrtam és két részre osztottam. Kb. 4-5 mm vékonyra nyújtottam és három részre osztottam...
..és a szélesebbik felétől elkezdtem feltekerni majd kifli alakúra formázni....
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a kifliket, tetejüket vékonyan lekentem tejjel, majd kb. 50 fokos sütőben hagytam kelni 30 percet.
A fél óra letelte után 200 fokra állítottam a sütőt és 15 perc alatt készre sütöttem a kifliket. Miután megsültek, tetejüket lekentem hideg vízzel és hagytam őket pihenni még kb. 5 percig a tepsiben.
A fotó kicsit csalós, nem égtek meg, lámpafénynél készült, így nem a valós képet mutatja! :)
Nagyon-nagyon finom lett, puha, nem morzsálódik!!!