Blog | Gluténmentes övezet
2015. Augusztus 21. 21:13, péntek
Gluténmentes vekni
Ennek a kenyérnek a receptje nagyban hasonlít a korábban készített császárzsemlémhez, csak most nagyobb adagot készítettem, írom hogyan...
Hozzávalók:
- 200 gr Nutri-free Mix per Pane
- 150 gr Scär Mix B liszt
- 50 gr Beiker liszt
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek tápióka keményítő
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk útifűmaghéj
- 200 ml laktózmentes tej (langyos)
- 230-240 ml víz (langyos)
- 4 ek olaj + kevés a kenéshez
Csak vízzel, tej nélkül is kiválóan működik ez a recept.
A szárazanyagokat a dagasztógép táljába mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a langyos tej+ víz keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Miután összeállt, hozzáadtam a 4 ek olajat is, majd tovább dagasztottam úgy 5-6 percig. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt tettem majd olajos kézzel a tésztából egy nagyobb cipót, veknit formáztam. Tetejét éles késsel bevágtam...
és 50 fokos sütőben kb. 35-40 percet kelesztettem...
Tetejét lekentem olajjal és 200 fokos sütőben 10 percet, majd 180 fokon további 25 percet sütöttem. De mivel minden sütő máshogy süt, így ez az idő sütőfüggő!
Íme a kenyérkém :)
Felvágva.. :)
Csodakönnyű és csudafinom!