Blog | Gluténmentes övezet
2014. December 20. 16:20, szombat
Gluténmentes zsebes karaj
..tartalmas és laktató ebéd vagy vacsi ötlet..
Az eredeti recept itt található, nálam annyi különbséggel készült, hogy nem állt egy éjszakát a fűszerpácban és nem kolbászt, hanem bacont tettem a "zsebekbe", de nem bántam meg, így is totális siker volt, nagyon finom lett :)
Hozzávalók:
- 1,5 kg csont nélküli karaj, egyben
- 15 dkg bacon
- 15 dkg trappsita sajt
- 2 db közepes nagyságú vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
A páchoz:
- olaj
- őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- vegeta
- Lucullus magyaros fűszersó
A húst alaposan megmostam majd papírtörlővel szárazra töröltem. Éles késsel kb. 1 centinként bevágtam, de nem vágtam át a húst, az alsó része egyben maradt. 2 evőkanál sertészsírt tettem a hús alá, majd kb. 3 ek olajba kevertem az őrölt fűszereket és a magyaros fűszersót is. Ezzel a fűszeres olajos keverékkel lekentem a húst, a zsebeket is, majd bacont, karikákra vágott vöröshagymár és sajtot is tettem a zsebekbe. A nyílás tetejét pedig csíkokra vágott kaliforniai paprikával fedtem le..
A tálat alufóliával lefedtem és 180 fokos sütőben másfél órát pároltam...
... a másfél óra leteltével levettem a fóliát a hús tetejéről és tovább sütöttem még kb. 40 percet. Olyan illat volt a konyhában, de olyan.. :)
..ferdén szeleteltem...
Burgonyapürével tálaltam. Nagyon finom, ezt ki kell próbálni, nálunk biztosan visszatérő étel lesz! :)