Blog | Gluténmentes övezet
2013. Április 04. 20:13, csütörtök
Gofri
Rossz idő = rossz kedv? A frászt! Egy jól elkészített gofri dob a hangulaton! Én tudom! :)
Rossz idő = rossz kedv? A frászt!
Egy jól elkészített gofri dob a hangulaton! Én tudom! :)
Hagyományos finomlisztből már töbször készítettem, de úgy, ahogy a többi finomság a betegségem beköszöntével, ez is távozott a repertoárból!
Eddig...
Ma találtam egy nagyon szuper receptet a neten, amit azonnal el is készítettem!
Hozzávalók:
-25 dkg rizsliszt
-pici szódabikarbóna
-4 tojás
-2,5 dl tej
-12 dkg olvasztott Ráma
-1 ek vaníliás cukor
A tojásokat felvertem, majd összekevertem az olvasztott vajjal, cukorral, tejjel és végül hozzáadtam a szódabikarbónás rizslisztes keverékhez. Elég sűrű tésztát kaptam, hasonlít a palacsintáéhoz, épp ezért öntöttem hozzá kb. fél deci szénsavas ásványvizet.
A gofrisütőt minden egyes sütés előtt pici olajjal kikentem. Egy kisebb merőkanállal tettem a tésztából a sütőbe és összecsuktam. Vártam a végkifejletet... :)
A kisütött gofrikat rácsra tettem, így nem puhult meg a külső ropogós rész..
Csokipudinggal, tejszínhabbal, lekvárral vagy csak úgy üresen ehetjük!