Blog | Gluténmentes övezet
2015. Február 22. 11:06, vasárnap
Görög saláta
..gluténmentesen
Ma gyros készül nálunk ebédre, ehhez a szokásos saláta sem maradhat el, gondoltam feltöltöm a blogba, én hogy készítem..
Hozzávalók:
- 8-10 db mini paradicsom
- 2 kisebb fej lilahagyma
- egy kigyóuborka fele
- kb. 10 szem fekete olívabogyó (magozott)
- kb. 10 szem zöld olívabogyó (magozott)
- 10 dkg feta sajt
Az öntethez:
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 tk citromlé (én most almaecetet használtam)
- 1 tk Lucullus oregánó
A paradicsomot, lilahagymát, uborkát és a fetát felkockáztam, az olívabogyókat félbevágtam...
Én ezeket használtam:
...és egy tálba tettem őket. Az öntethez a olívaolajban az almecetet és az oergánót alaposan elkevertem, majd a salátára öntöttem. Bár eredetileg nem kellene rá, de én kevés színes borssal is megbolondítottam!
Majd a kész salátát hűtőbe tettem egy-két órára hogy az ízek összeérjenek.