Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 06. 16:54, hétfő
Grissini 2.0
Engem a 35 fokos meleg sem tántorít el a sütés-főzéstől :) Más tutira azt mondja, nem vagyok normális, de a házban csak 26,5 fog volt, ezért gondoltam az annyira nem vészes még :) Franco által a napokban kipróbált új adalékanyag "testvérét" teszteltem ma le. Ez pedig a Mix Guar. Az alapja a kukoricakeményítő, emellett pedig 49%-ban tartalmaz guargumit. Így néz ki:
Grissinit sütöttem. Korábban már készítettem, annak receptjét itt találjátok. Most is ugyan ezekkel az arányokkal dolgoztam..
Hozzávalók:
- 250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 5 gr Mix Guar
- 200 ml langyos víz
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 2 ek kókuszolaj
Kenéshez:
- 1 kk Univer ketchup
- 1 kk laktózmentes tejföl
- 1 kk Lucullus fokhagyma granulátum
Az olaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mértem, majd összeállítottam a tésztát. A végén hozzáadtam a 2 evőkanál kókuszolajat is. Meleg helyen kelesztettem 30 percet. Ezután a tésztát egy olajozott szilikon lapra borítottam, kisebb darabokat csíptem belőle és kb.10-12 centi hosszú csíkokat sodortam belőle és sütőpapíros tepsibe sorakoztattam a grissiniket..
A fenti adagból két nagy tepsi lett...
Sütés előtt még kb 10 percig kelesztettem őket, majd az egyik adag tetejét lekentem a fokhagymás-ketchupos-tejfölös keverékkel...
220 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütöttem..
Olyan mint az igazi olasz grissini! :) Ropog!!!