Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 13. 15:51, szombat
Gyros pitában glutén-és laktózmentesen
Már nagyon régóta szemezek ezzel a finomsággal, Betti a fő szerzője ennek a receptnek, az eredetit itt találjátok. Ma elkészítettem ebédre, mondanom sem kell hogy a 6 db pitából egyetlen egy maradt :) Írom én hogy készítettem...
Hozzávalók a tésztához:
- 200 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 50 gr Schär Mix B liszt
- 210 ml langyos víz
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
A "töltelék" hozzávalói:
- 60-70 dkg csirkemell filé
- 1 csomag Lucullus Gyros fűszer
- 1 csomag fokhagymás fűszerpor
- 1 doboz laktózmentes joghurt
- 5-6 db paradicsom
- 1 szál kígyóuborka
- 2 fej lilahagyma
A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem és összeállítottam. Kicsit lágy lesz a tészta, de ettől nem kell megijedni. Dagasztás után rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, átgyúrtam párszor, rúd alakra formáztam...
..majd 6 részre oszottam...
A darabokat egyesével gombóccá formáztam..
..majd kb 10-12 centi átmérőjűre nyújtottam....
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem a lapokat és hagytam pihenni 40-45 percet...
Ezalatt elkészítettem a tölteléket...
Ehhez a csirkehúst vékony csíkokra vágtam, a Lucullus fűszert 3-4 ek olajban elkevertem, hozzáadtam a felcsíkozott húst és hagytam állni keveset...
Az uborkát és a paradicsomot felkockáztam, a lilahagymát félkarikákra vágtam....
A joghurtban elkevertem a Lucullus fokhagymás fűszert. A csirkehúst kevés olajon megsütöttem. A piták sütése előtt pedig felkapcsoltam a sütőt 250 fokra és 6-7 percig sütöttem egyik oldalukat, majd megforítottam és a másik oldalukat is szintén 6-7 percig sütöttem... Kb. 3-4 perc elteltével ilyen szépen megnőttek a sütőben...
Miután kivettem a pitákat, vártam egy kicsit és levágtam a szélüket, iszép zsebesek lettek..
Megtöltöttem minden finomsággal :)
..és mind megettük :)
Köszönöm a receptet Betti, nagyon-nagyon finom lett!