Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 23. 15:49, szerda
Házi csoki glutén, tej és cukormentesen
Hozzávalók:
- 110 gr Mester diabetikus étbevonómassza (itt kapható)
- 1 ek kókuszzsír
Szóráshoz:
- kókuszreszelék
- aszalt vörösáfonya
- durvára aprított mandula
A csokilapokat a kókuszzsírral együtt egy kisebb edénybe tettem és takarék lángon felmelegítettem, közben többször is megkevertem. Nem szabad forralni! A megolvadt csokit szilikon lapra öntöttem..
..és egy spatulával elsimítottam..
Három részre osztottam, az egyik felébe aszalt vörösáfonyát, a másikba durvára darált mandulát, a harmadikba pedig kókuszreszeléket szórtam. (de ez tetszőlegesen variálható)
A lapot egyenes felületre hűtőbe tettem és kb. fél óra múlva kivettem. Éles késsel tetszőleges formára daraboltam..
Nagyon-nagyon finom!!!