Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 19. 13:26, szombat
Házi mogyorós szaloncukor, glutén, tej és cukormentesen
Mostanában szaloncukrokat és bon-bonokat gyártok, na jó, mást is, de ezeket most nagyon nagyon szeretem készíteni! :) A most készült mogyorós szaloncukor receptjét itt találtam.
Hozzávalók kb. 15-18 darabhoz, attól függ mekkorákat formázunk:
- 100 gr darált mogyoró
- 50 gr porrá őrölt eritrit
- 10 gr cukrozatlan kakaópor
- 4 ek. hideg víz
- 100 gr cukormentes étcsoki (Mester diabetikus étbevonót használtam)
A mogyorót száraz seprenyőben megpirítottam, majd megvártam míg kihűl és késes aprítóban ledaráltam. Hozzáadtam a porrá őrölt eritritet, a kakaóport és a hideg vizet, majd kézzel összekevertem. Normál bolti szaloncukor méretű formákat alakítottam ki belőle, amiket folpackra rakosgattam..
..és 10 percre fagyasztóba tettem őket. Közben az étbevonót vízgőz felett megolvasztottam és a fagyasztóból kivett szaloncukrokat két villa segítségével a csokiba mártottam..
A felesleges csokit lecsepegtettem és visszatettem a folpackra..
Pár perc alatt meg is dermedt rajta a csoki..
Nagyon nagyon finom és eszemei értéke van mert házi! :)