Blog | Gluténmentes övezet
2015. Szeptember 14. 09:08, hétfő
Háztartási keksz Mester lisztből glutén-és tejmentesen
Kókuszgolyó ehetnékem volt és szerettem volna kipróbálni a háztartási kekszet Mester házikenyér lisztből. Így készítettem...
Hozzávalók:
- 200 gr Mester házikenyér liszt
- 50 gr Nagykun rizsliszt
- egy csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 125 gr Liga
- 60 gr porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 egész tojás (M-es méretű)
A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát két réteg sütőpapír közé tettem, tenyeremmel kicsit lenyomtam, majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...
Mivel a keksz most kókuszgolyóhoz kellett, így egyben sütöttem meg, de egyet derelyevágóval szépen formára alakítottam, tehát ha bármilyen sütihez így egészben kell, akkor tökéletesen lehet fotmázni a tésztát :) Így nézett ki..
A tésztát sütőpapírral együtt átemeltem egy tepsibe és 180 fokon 15 perc alatt készre sütöttem.