Blog | Gluténmentes övezet
2014. Szeptember 01. 12:11, hétfő
Húsos rakott köles
..tartalmas egytálétel..
Mióta a kölesgombócot elkészítettem, meg kell hogy mondjam, azóta szeretem a kölest :) Én ezt használom...
..meleg vízben többször átmosom az esetleges szennyeződések miatt.
Mivel az íze teljesen semleges, így abba az irányba húzzuk amerre szeretnénk. Én most csirkével készítettem, ezért a sós verzió dominált.
A hozzávalók a következők:
- 25 dkg csirkemell filé
- 100 gr garantáltan gluténmentes hántolt köles
- Lucullus sültcsirke fűszersó
- 10 dkg laktózmentes sajt
- só
- 1-2 ek olaj vagy kókuszzsír
A kölest többször, folyó melegvíz alatt alaposan átmostam és háromszoros mennyiségű sós vízben feltettem főni. A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, a fűszerkeverékkel ízesítettem és két evőkanál olíva olajon megsütöttem. Egy kisebb jénai aljára kevés olajat öntöttem, beletettem a megfőtt köles felét...
...erre került a sült csirkehús fele...
..majd rá a maradék köles...
...és a csirkre másik fele...
...végül reszelt sajjtal megszórtam és 180 fokos sütőben megpirítottam.
Nagyon finom! :) Próbáljátok ki!