Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 02. 18:01, kedd
Joghurtos-cseresznyés pite glutén-és laktózmentesen
Pitére esett ma a választás. Koskacukor blogján találtam a receptet, ezúton is köszönet érte Brigittának, mert egy nagyon finom és gyorsan elkészíthető pitét sütöttem. Bár ő meggyel készítette, nálam viszont cseresznye került bele, de ez egyáltalán nem számít, mert így is nagyon finom lett! Én fél adagot készítettem és a dl-ben megadott alapanyagokat átmértem grammra, nálam így készült..
Hozzávalók:
- 217 gr Szarvasi rizsliszt
- 200 ml laktózmentes natúr joghurt
- 50 ml olaj
- 1 tojás
- 100 gr cukor
- 1kk dr. Oetker sütőpor
- fél kk szódabikarbóna
- 250 gr magozott cseresznye
Szóráshoz:
- 1,5 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
A tojást a cukorral és az olajjal habosra kevertem, majd hozzáadtam a joghurtot. A sütőport és a szódabikarbónát a liszhez adtam, majd hozzákevertem a tojásos masszához. Egy kerámia sütőformát olajjal kikentem, rizsliszttel megszórtam..
...majd a tésztát beleöntöttem..
Megszórtam a magozott cseresznyével..
A tetejét megszórtam a cukros-fahéjas keverékkel...
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem...