Blog | Gluténmentes övezet
2015. Szeptember 02. 18:03, szerda
Joghurtos-sajtos zsemle glutén-és laktózmentesen
A mai zsemle egy újabb variáció, bár a tészta az a jól bevált, pihe-puha zsemlém tésztája, de azért egy picit alakítottam rajta.. :)
Hozzávalók:
- 150 gr Schar Mix B liszt
- 150 gr Beiker liszt
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 150 ml víz
- 150 ml laktózmentes natúr joghurt
- 3 ek kókuzsolaj+ egy kevés a kenéshez
Szóráshoz:
- laktózmentes reszelt trappsita sajt
A tészta hozzávalóit (az olaj, joghurt és víz kivételével) a dagasztógép táljába mértem, kanállal összekevertem, hozzáadtam a langyos víz+joghurt keverékét majd dagasztógéppel összeállítottam. Mikor már egynemű volt a tészta, a kókuszolajat is hozzáadtam. Kb. 5-6 percig dagasztottam, ezután olajos kézzel gombócokat formáztam a tésztából amiket sütőpapíros tepsibe tettem, közepét éles, vékony pengéjű késsel bevágtam és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem..
A nálam eddig bevált és biztosan sikeres kelesztési technikáról itt olvashattok!
A zsemlék tetejét vékonyan lekentem kókuszolajjal, megszórtam reszelt sajttal..
..és 200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem. (mivel minden sütő másképp süt, így ez az idő változhat)
Íme a végeredmény..
Nagyon puha, nagyon finom! :) Próbáljátok ki!